Bedrijfsscan

Zelfs indien er directe aantoonbare aandachtspunten zijn, dus zeker niet alleen problemen, is het raadzaam te starten met een scan. De ervaring heeft ons geleerd dat de oorzaak van een aandachtspunt uit een onverwachte hoek kan komen.  Met de scan komt dat helder, en dus beter beheersbaar, naar voren. Bij een grondige analyse hoort in onze ogen een concreet plan van aanpak. Geen dikke rapporten, maar werkbaar gereedschap om direct aan de slag te gaan. De uitvoer van het plan van aanpak zorgt direct voor een verbetering van uw rendement met gemiddeld 10% tot 20% Een analyse is divers en kan, afhankelijk van uw vraag of probleemstelling, volledig of deels ingezet worden:

  • De kansen en bedreigingen van uw onderneming
  • Het rendement van uw onderneming
  • Uw visie, strategie en beleid, al dan niet vastgelegd
  • De instrumenten die u in handen heeft om tijdig en adequaat bij te sturen op veranderende omstandigheden
  • Personeel en Organisatie
  • Continuïteit van uw onderneming en het management
  • Rechtsvorm en juridische structuur, zowel in fiscale zin als bescherming van u als ondernemer

De BedrijfsScan wordt gewoonlijk in twee tot drie dagen uitgevoerd door zeer ervaren bedrijfsanalisten. Aan u als ondernemer vragen wij de eerste dag anderhalf uur van uw tijd. Na dag twee volgt een mondelinge rapportage en overhandiging van het plan van aanpak waarmee u direct aan de slag kunt
Uiteraard kunnen wij u ondersteunen in het verbetertraject. Wij zijn immers al bekend met uw onderneming én wij zijn gewend de mouwen op te stropen om aan de slag te gaan. Of u nu besluit om samen met ons óf zelf met de verbeterpunten aan de slag te gaan, wij adviseren u om dit traject gelijk te starten en niet te laten verzanden.

Wij zijn van mening dat het traject geen kostenpost moet worden, maar juist profijt moet opleveren. De BedrijfsScan moet u als ondernemer helpen en is daarom voor iedere ondernemer betaalbaar gehouden.